Goedkoopste sim only-abonnementen vergelijken | Pricewise (2024)

Sim only

Sim only is een abonnementsvorm waarbij je geen smartphone krijgt, maar alleen een simkaart. Je betaalt maandelijks alleen voor je data, belminuten en/of sms’jes. De telefoon om deze data, belminuten en sms'jes mee te gebruiken, koop je los van het abonnement. Koop je jouw telefoon liever los of heb je al een goede telefoon, dan is sim only een slimme keuze voor jou. Wil je een sim only-abonnement afsluiten? Bij ons vergelijk je sim only-abonnementen. In onze sim only-vergelijker vind je gemakkelijk en snel een goedkoop sim only-abonnement dat bij je past. Je stelt het abonnement helemaal samen zoals je zelf wilt. En daar helpen we je graag bij.

Goedkoopste sim only-abonnementen vergelijken | Pricewise (1)

Sim only vergelijken

Sim only-abonnementen vergelijken is handig. Prijzen voor en databundels van sim only-abonnementen verschillen namelijk flink. Bij ons kun je daarom makkelijk sim only vergelijken, zodat je een sim only-abonnement vindt dat bij je past.

Sim only-abonnementen vergelijken begint bij het invullen van je voorkeuren. Denk na over hoeveel GB aan mobiel-internet jij maandelijks verbruikt en hoeveel minuten jij maandelijks belt via je bundel. Vul dat aantal in in onze sim only-vergelijker. Geef ook aan of je je nummer wilt behouden en bij welke provider je nu zit. Klik dan op ‘Check je voordeel’.

Onze sim only-vergelijker geeft je vervolgens een overzicht van sim only-abonnementen die je via ons kunt afsluiten. Bovenaan staan de goedkoopste sim only-abonnementen. Specificeer jouw voorkeuren en vul de gewenste contractduur (maandelijks opzegbaar, één jaar of twee jaar), het netwerk, je internetsnelheid, een voorkeur voor een sim only-provider en je maximale maandlasten in. Zo vergelijk jij makkelijk sim only-abonnementen.

Heb je een goede sim only-aanbieding gevonden? Klik dan op ‘Aanvragen’. Daarna kom je op een overzichtspagina waar je nog aanpassingen kunt doen, je gegevens kunt invullen en een verificatie doet en de deal afrondt.

Sim only-abonnement

Een sim only-abonnement is bij sommige providers maandelijks opzegbaar. Maar vaak sluit je een abonnement af voor één jaar of langer. Stel jouw abonnement samen op basis van jouw telefoongebruik. Bel jij dagelijks met je belbundel? Kies dan voor sim only met onbeperkt bellen. Bel jij nooit of alleen via internet en maak jij elke dag gebruik van mobiel-internet? Dan is sim only met onbeperkt internet meer iets voor jou.

Een sim only-abonnement is goedkoper dan een mobiel-abonnement met telefoon op het moment dat jouw huidige telefoon nog in goede staat is. Je bespaart dan op de aanschaf- of afloskosten voor de mobiele telefoon. Hetzelfde geldt natuurlijk als je een voordelig toestel los koopt. Vergelijk de aanschafkosten voor je mobiel in combinatie met de abonnementskosten zelf met die voor de kosten die je betaalt als je een mobiel-abonnement afsluit. Zo weet je welke optie voor jou het voordeligst is.

Wat is het beste sim only-abonnement? Het beste sim only-abonnement is voor iedereen anders. Bel jij bijvoorbeeld elke dag en maak je geen gebruik van internet? Dan is het zonde als je sim only afsluit met een bundel met onbeperkt internet. Je betaalt dan voor data die je niet gebruikt. Bij ons vind je de voor jou beste en goedkoopste sim only-deal.

Goedkoopste sim only

Wat maakt sim only goedkoop? Je hebt geen maandelijkse kosten voor een toestel en je betaalt alleen voor het aantal GB en sms’jes dat en/of belminuten die je kiest. Het goedkoopste sim only-abonnement is daarom voor iedereen anders. Wat voor jou de goedkoopste sim only-deal is, ligt aan jouw voorkeuren. Hoe minder GB en belminuten jij in je abonnement kiest, hoe goedkoper je sim only-abonnement is. En gebruik jij geen mobiel-internet? Kies dan voor sim only met alleen belminuten en/of sms’jes. Je sim only-abonnement is dan een stuk goedkoper. Ook de duur van een abonnement heeft invloed op de kosten. Kies je voor een tweejarig sim only-abonnement, dan is dat vaak goedkoper dan een eenjarig abonnement. Kies je voor maandelijks opzegbaar, dan zijn de kosten vaak het hoogst.

Weet je nog niet zeker wat je per maand verbruikt aan GB en belminuten? Kies dan in eerste instantie voor een lagere en goedkopere bundel. Je verhoogt deze dan als je meer verbruikt dan je dacht. Verhogen van je abonnement is vaak mogelijk. Tegenwoordig zijn er ook sim only-providers die het toestaan een abonnement te verlagen. Vergelijk abonnementen om voor jou de goedkoopste sim only te vinden.

Telefoon-abonnement en sim only

Een sim only-abonnement is een telefoon-abonnement voor alleen je simkaart. Meestal wordt met een telefoon-abonnement gedoeld op een abonnement waarbij je een telefoon én data aanschaft. Je betaalt daarmee dus voor het toestel en de maandelijkse data die je afneemt. Ga je voor sim only? Dan koop je alleen de maandelijkse data die jij kiest. Wil je liever een telefoon-abonnement mét toestel? Wij helpen je daar ook graag bij.

Ga je voor sim only en wil je een telefoon kopen? Sim only is over het algemeen maandelijks goedkoper dan een abonnement met toestel, omdat je geen maandelijkse kosten betaalt voor het aflossen van een toestel. Je hebt natuurlijk wel een telefoon nodig om de simkaart in te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe simlockvrije telefoon kopen. Maar had jij eerst een abonnement met telefoon en ben jij daar nog tevreden over? Kies dan ook voor een sim only-abonnement: je kunt de simkaart gewoon in deze telefoon plaatsen. Je betaalt dan niet meer voor de telefoon, waardoor je maandelijkse kosten een stuk lager worden. Houd er wel rekening mee dat je toestel simlockvrij moet zijn. Je krijgt bijna altijd een 3-in-1-simkaart, zodat deze in je nieuwe telefoon past. Sommige providers bieden eSIM aan, maar hierover beschikt nog niet elke telefoon.

Sim only-aanbieding

Omdat veel providers willen dat je een sim only-abonnement bij hen afsluit, hebben zij vaak een mooie sim only-aanbieding. Zo krijg je soms extra GB of belminuten voor dezelfde prijs. In de sim only-vergelijker zie je in een oogopslag welke sim only-aanbieding voor jouw voorkeuren en verbruik de beste sim only-deal is.

Sim only is simlockvrij

Als je kiest voor sim only, heb je een losse telefoon nodig die simlockvrij is. Simlockvrij betekent dat je de telefoon kunt gebruiken met een simkaart van iedere mobiele provider. Koop jij een losse telefoon in de winkel? Dan kun je ervan uitgaan dat deze simlockvrij is. Je kunt dan gewoon een sim only-abonnement afsluiten. Heb jij een telefoon gekregen bij een abonnement? Dan is de telefoon het eerste jaar waarschijnlijk niet simlockvrij. Je kunt dit tegen kosten wel regelen met jouw huidige provider.

Sim only-provider

Er zijn verschillende sim only-providers. De een kan voor jou een beter aanbod hebben dan de ander. Sommige providers bieden kids sim only aan. Om erachter te komen wat voor jou de beste sim only-provider is, kun je het beste sim only vergelijken. Wat voor jou de beste sim only-provider is, hangt af van je voorkeuren. De ene sim only-provider heeft bijvoorbeeld lagere aansluitkosten dan de ander. En de andere sim only-provider heeft weer sneller internet voor een lagere prijs.

Welke provider heeft het beste bereik?

Als je geen bereik hebt, kan dit aan verschillende dingen liggen. De plek waar je je bevindt kan hier een rol in spelen: op een afgelegen plek met weinig zendmasten of in een tunnel heb je bijvoorbeeld slecht bereik.

Je wilt voorkomen dat je je aansluit bij een sim only-provider waarbij je regelmatig geen bereik hebt. Daarom adviseren we om de reviews van sim only-providers te checken voordat je een sim only-abonnement afsluit.

Sommige providers werken via het netwerk van een andere provider. Alle providers in Nederland vallen onder de netwerken van KPN, Vodafone en Odido.

Welke providers maken gebruik van het KPN-netwerk?

Providers die gebruikmaken van het KPN-netwerk zijn Simyo, Youfone, Budget Mobiel, Lebara en KPN zelf.

Welke providers maken gebruik van het Vodafone-netwerk?

Alleen hollandsnieuwe en 50+ mobiel maken naast Vodafone zelf gebruik van het Vodafone-netwerk.

Welke providers maken gebruik van het Odido-netwerk (voorheen T-Mobile)?

Providers die gebruikmaken van het Odido-netwerk zijn Simpel, Caiway, Delta,Ben en Odido zelf.

Wat is een eSIM?

Een eSIM is een digitale simkaart. Deze digitale simkaart zit in je mobiel ingebouwd, waardoor je geen fysieke kaart meer nodig hebt. Het woord eSIM is een afkorting voor ‘embedded SIM’.

De eSIM heeft meerdere voordelen:

  • De eSIM is beschikbaar voor smartphones én voor je andere apparaten zoals tablet, iPad en smartwatch. Door deze apparaten met elkaar te verbinden via de eSIM, heb je slechts één abonnement nodig voor al je apparaten. Heb je bijvoorbeeld een mobiel-abonnement met onbeperkt internet? Dan kun je dus zowel op je smartphone als op je tablet en iPad de hele dag streamen via datzelfde abonnement.
  • Je kunt meerdere telefoonnummers op één telefoon gebruiken. Met een smartphone met dual sim kun je zowel een eSIM als fysieke simkaart tegelijkertijd gebruiken. Of je nou een tweede telefoonnummer nodig hebt voor zakelijk gebruik of op vakantie gaat naar het buitenland: je hoeft niet meer te rommelen met simkaarten.
  • Wanneer je overstapt naar een andere telecomprovider, wordt de eSIM automatisch omgezet naar de nieuwe provider. Ook handig: je kunt online een mobiel-abonnement of sim only afsluiten die je met een eSIM direct kunt gebruiken. Met de ‘over-the-air’-technologie wordt de data namelijk direct naar je eSIM verstuurd.

Op onze eSIM pagina vertellen we er meer over.

Sim only 5G en 4G

Net zoals bij een normaal mobiel-abonnement is het ook bij sim only mogelijk om voor een 4G- of 5G-netwerk te kiezen. Als je bij ons sim only vergelijkt, kun je daarom een keuze maken tussen een 4G-netwerk en een 5G-netwerk. Je kunt niet meer kiezen voor 3G. Alle mobiele providers bieden minimaal een 4G-netwerk aan. De sim only-abonnementen die zij aanbieden, vind je terug in onze sim only-vergelijker. Kijk wel altijd of jouw telefoon geschikt is voor sim only met 5G. Is dat niet het geval, dan is het zonde als je een 5G-abonnement afsluit. Veel nieuwe telefoontoestellen zijn geschikt voor het 5G-netwerk.

Welke sim only biedt 5G?

Nog niet alle sim only-providers bieden 5G aan. Wel bieden steeds meer providers het aan. Providers waar je sim only-abonnementen met 5G kunt krijgen, zijn bijvoorbeeld:

  • Odido
  • Youfone
  • Ben
  • Budget Mobiel
  • KPN
  • Vodafone

Ook is het belangrijk dat je een telefoon hebt die 5G ondersteunt. Als je geen telefoon hebt die 5G ondersteunt, heeft sim only 5G geen zin en kun je beter kiezen voor 4G.

Sim only met nummerbehoud

Als je kiest voor een nieuwe sim only bij een andere provider kun je nog steeds je huidige nummer behouden. Bij ons in de sim only-vergelijker geef je direct aan of je nummerbehoud wilt of niet. Nummerbehoud is gratis. Ook als je kiest voor een mobiel-abonnement kun je je nummer behouden.

Hoeveel belminuten heb ik nodig?

Vraag jij je af hoeveel belminuten jij nodig hebt? Als je sim only afsluit is het goed om hierover na te denken.

Pak jouw verbruik van de afgelopen maanden erbij. In jouw dataverbruik kun je zien hoeveel jij de afgelopen tijd hebt gebeld. Op basis hiervan kun je kiezen voor een passend abonnement.

Zie je in jouw verbruiksoverzicht dat je niet zo veel belt? Dan kun je kiezen voor 50, 200 of onbeperkte belminuten. Bel jij wel veel en gebruik je veel belminuten? Dan kan onbeperkt bellen handig zijn.

Hulp nodig bij kiezen van sim only?

Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Kijk dan tussen alle veelgestelde sim only-vragen.

Over Pricewise

Pricewise vindt dat elke Nederlander de beste deal verdient voor energie, verzekeringen en telecom. Daarom maakt Pricewise iedereen wakker, wijzer en zetten we samen de markt op scherp.

Persoonlijk

In slechts een paar klikken vind je eenvoudig onze deals die het beste bij jou passen.

Duidelijk overzicht

Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jóu past. Geen top 3, maar een uitgebreid en duidelijk overzicht.

Scherpe deals

Dagelijks onderhandelen we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart. Zo regelen we vaak kortingen voor je die je niet via de aanbieder zelf krijgt.

14 dagen bedenktijd

Binnen twee weken krijg je een bevestiging van je nieuwe provider. Hierna heb je 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je de overstap kosteloos bij de leverancier annuleren.

Goedkoopste sim only-abonnementen vergelijken | Pricewise (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5458

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.