Pulled chicken (uit de slowcooker of pan) (2024)

Last Updated on 10 augustus 2023 by Marleen

Wij zijn dol op pulled pork, maar vandaag delen we het recept voor heerlijke pulled chicken. Je kunt het bereiden in de slowcooker of in een braadpan als je geen slome in huis hebt. Een simpel maar onwijs lekker recept om de heerlijkste pulled chicken mee te bereiden. Serveer het op een wrap, op een taco, op een broodje of over de nachos. Eetsmakelijk!

Wij zijn groot fan van onze slowcooker. Een ideale aanwinst in de keuken om heerlijke gerechten mee te bereiden. Zoals bijvoorbeeld deze lekkere pulled pork waarvan we het recept eerder met jullie deelden. Ook ideaal voor het bereiden van pulled chicken (of pork) is deze vlees Shredder!

Hoe maak je pulled chicken?

In dit recept gebruiken wij het liefst kippendijen. In vergelijking met kipfilet blijven de kippendijen een stuk malser en sappiger. Je kunt ervoor kiezen om zelf barbecuesaus te maken, bijvoorbeeld met dit recept voor bbq saus. Of doe lekker makkelijk en ga voor een kant-en-klare saus uit de supermarkt.

Slowcooker versus braadpan

Dit soort gerechten maak ik het liefste in de slowcooker? Waarom? Omdat het lekker makkelijk omdat je maar tien minuten voorbereidingstijd hebt en daarna doet de slowcooker al het werk. Als je een braadpan gebruikt dan moet je de pulled chicken af en toe omscheppen. Verder doet de oven het meeste werk. Zorg er dus voor dat jouw braadpan geschikt is voor de oven.

Zelf heb ik deze slowcooker in gebruik. Kost nog geen vijftig euro en ik heb er wekelijks veel plezier van! Heb jij nog geen slowcooker in huis? In dit artikel vertellen we hoe een slowcooker werkt en wat het is.

Pulled chicken (uit de slowcooker of pan) (1)

Recept Pulled Chicken

Als je een portie van deze pulled chicken maakt dan zijn er verschillende manieren waarbij je deze heerlijke, malse kip kunt eten. Serveer het op de klassieke wijze op een broodje met coleslaw. Of vul er wraps mee (samen met bijvoorbeeld mais, paprika, guacamole en chedderkaas). Maar ook in combinatie met een taco of nachos smaakt deze pulled chicken erg lekker. Maar je kunt ook je bord patat upgraden met wat lekkere pulled chicken erbij (in plaats van stoofvlees). Oftewel, de keuze is reuze!

Meestal maak ik dan ook een extra portie zodat we ook nog een gedeelte kunnen invriezen.

Pulled chicken (uit de slowcooker of pan) (2)

Pulled chicken

Een heerlijke gerecht met kippendijen en barbecuesaus. Perfect om te bereiden in de slowcooker of in een braadpan. Serveer de pulled chicken op een broodje, taco of wrap of serveer het over een schaal nachos of patat.

Recept afdrukken Pin recept

Gang Hoofdgerecht

Keuken Amerikaans

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijen
  • 2 uien
  • 1 paprika (geel of rood)
  • snuf zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 8 eetlepels barbecuesaus
  • 50 ml water
  • 1 theelepel sambal

Instructies

Bereiding in de slowcooker

  • Snijd de ui in ringen en de paprika in ringen of blokjes. Verdeel over de bodem van de slowcooker.

  • Doe de kippendijen in een schaal en kruid met een snuf zout en het paprikapoeder.

  • Meng de kippendijen samen met de barbecuesaus, de fijn geperste knoflook, theelepel sambal en het water en doe het vervolgens in de slowcooker (bovenop de ui en paprika).

    Pulled chicken (uit de slowcooker of pan) (3)

  • Doe de deksel op de pan en stel in op standje 'low' voor ongeveer 4 uur.

  • Zodra de pulled chicken gaar is (dit voel je makkelijk met een vork, het valt als het goed is zo uit elkaar) dan ga je de kip 'pullen' met twee vorken en uit elkaar trekken. Doe de pulled pork terug bij de saus en verwarm nog even een half uur in de slowcooker op standje 'low'.

Bereiding in een braadpan

  • Snijd de ui in ringen en de paprika in ringen of blokjes. Verhit een scheutje olie of boter in een braadpan en fruit hierin 5 minuten de ui en paprika aan.

  • Doe de kippendijen in een schaal en kruid met een snuf zout en het paprikapoeder.

  • Meng de kippendijen samen met de barbecuesaus, de fijn geperste knoflook, theelepel sambal en het water.

  • Voeg nu de kippendijen bij de uien en bak even kort aan. Verwarm ondertussen de oven op 160 graden. Bak de kippendijen even kort mee totdat de oven is voorverwarmd. Schuif nu de braadpan in de oven (met deksel) en laat de kip ongeveer 1 uur tot 1 uur en 30 minuten sudderen in de oven. Schep halverwege het mengsel even om. Zodra de kip uit elkaar valt is het gaar.

Trefwoord barbecuesaus, basisrecept, broodje pulled chicken, gehaktballen slowcooker, kippendijen, pulled chicken

Nog meer lekkere recepten:

  • Italiaanse tomatensoep uit de slowcooker
  • Rode pastasaus uit de slowcooker
  • Gehaktballen in tomatensaus uit de slowcooker
  • Procureur (pulled pork) uit de slowcooker

Dit bericht bevat affiliate links.

barbecuesausbroodje kiphoe maak jekipkippendijenpulled chickenreceptSlowcookerzelf maken

Pulled chicken (uit de slowcooker of pan) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6017

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.